Selvstændig – så skal det være nu!

Onsdag den 16. oktober 2019

Unge tømrere blev iværksættere for at få foden under eget bord

Rasmus Nørgaard (til venstre) og Henrik Kristensen (til højre) har virkeliggjort drømmen om at være selvstændige.

Skrevet af journalist Claus Dindler
for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Nørgaard & Kristensen Aps er navnet på firmaet. Det er Rasmus Nørgaard (25 år) og Henrik Kristensen (27 år), der står bag, og det er lysten til at få foden under eget bord, der har fået dem til at springe ud som iværksættere.

Det er en gammel lyst til at være selvstændig, der har drevet dem.

”Vi har snakket om det i flere år, mens vi har arbejdet for det samme firma. Til slut blev vi enige om, at skulle det være, så skulle det være nu. Vi er ikke bundet op af koner og børn og kan investere meget tid og energi i at bygge et firma op,” siger de to iværksættere samstemmende.

For et års tid siden gjorde de alvor af tanken og henvendte sig til Hjørring ErhvervsCenters iværksætterrådgiver, Lars Gaden Jensen.

”Lars gennemgik vores planer fra ende til anden og gav os en masse gode råd til, hvad vi skulle gøre, og hvordan vi skulle gøre det. Sparringen gav os en tryg fornemmelse af overblik og sikkerhed for, at vi nu havde husket alt væsentligt,” siger Henrik Kristensen.

”Det første, vi gjorde, var at få bistand hos en advokat til at lave en ejeraftale omkring det anpartsselskab, som vi stiftede, så vi fik det formelle på plads. Det er vigtigt,” siger Rasmus Nørgaard.

Derefter kom de praktiske opgaver. Værktøj, bil, arbejdstøj, lagerplads, kontorudstyr, logo, brevpapir, oprettelse af webside og Facebookprofil, aftale med bank og revisor og meget mere.

Det er alt sammen kommet på plads, og de to selvstændige tømre har nu været i gang i et halvt års tid. Og det er gået godt med at få opgaver. Faktisk så godt, at det er knebet med at finde tid til de opgaver, som ofte står sidst i prioriteringsrækkefølgen i små virksomheder – kontorarbejdet.

”Min kæreste arbejder med revision og hjælper med bogføringen. Men resten tager vi os selv af. Hvis vejret er dårligt til tømrerarbejde, tager vi somme tider en hel dag på kontoret og kommer til bunds i papirarbejdet,” fortæller Rasmus Nørgaard.

Det er gået godt med at få opgaver ind. De kommer primært i kraft af, at både Henrik og Rasmus har et stort netværk i Hjørring. De har dog ingen aktuelle planer om at udvide.

”Vi forestiller os ikke Nørgaard & Kristensen som et større byggefirma. Vi foretrækker mindre og afvekslende opgaver, hvor vi er tæt på kunderne og kan levere et godt stykke arbejde og på den måde opbygge tillid i kundekredsen. Men hvis der bliver tilstrækkeligt med opgaver, kan vi da ikke udelukke på sigt at ansætte et par medarbejdere,” siger Henrik Kristensen

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk