Svage hænder gav idéen til stærkt produkt

Fredag den 4. oktober 2019

Ditte Ørum blev iværksætter med udgangspunkt i sin egen situation

Ditte Ørum foran en stor ladning Easy Plant-kartoner parat til levering til Plantorama-kæden.

Skrevet af journalist Claus Dindler
for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

EasyPlant er navnet på det produkt, som Ditte Ørum har opfundet og sælger fra sin iværksætter-virksomhed Blooms. Det er en speciel potte til planter, der ikke tåler frost. Produktet er blevet til, fordi Ditte Ørum har svage hænder og ikke magtede at håndtere sine egne planter.

Du kan læse mere om produktet her.

Det har kostet Ditte Ørum mere end to års arbejde at nå fra at bakse med en idé i hovedet og til at stå med det unikke og patentbeskyttede produkt.

I lagerhallen i den tidligere S. C. Sørensen-bygning på Frederikshavnsvej i Hjørring er Ditte Ørum i disse dage ved at forberede levering af et stort parti EasyPlant til den landsdækkende Plantorama-kæde af havecentre.

Vejen hertil er gået over, at Ditte Ørum med sin fars hjælp fik omsat sin oprindelige idé til professionelle tegninger. Herefter blev der fremstillet en prototype og parallelt hermed ansøgning om patent. Og endelig blev der indgået aftale med en producent i Kina og sat i gang med markedsføring og salg.

Udvikling af Blooms er foregået i samarbejde med eksterne investorer, der ikke blot har skubbet kapital i virksomheden, men som også har bistået med forretningsmæssig kompetence.

Ditte Ørum har ingen baggrund i hverken produktudvikling eller markedsføring. Hun er oprindeligt landbrugsuddannet og har siden uddannet sig som meritlærer på UCN. Men trangen til at skabe noget særligt og at stå på egne ben har hun vist nok altid haft, siger Ditte Ørum selv.

Viljen til at overkomme vanskeligheder er også en del af Ditte Ørums karakter. Ikke blot hendes svage hænder, men også ordblindhed har til tider gjort det vanskeligt for Ditte Ørum at begå sig.

Men alligevel er Ditte Ørum – med god støtte fra sine investorer og Hjørring ErhvervsCenters iværksætterrådgivning – kommet godt i gang med sin iværksætter-virksomhed.

”EasyPlant skal primært sælges om foråret, så vi venter spændt på, hvordan salget vil gå om nogle måneder. Men det ser godt ud. Næste trin bliver at forsøge at komme ind på det tyske og det engelske marked,” fortæller Ditte Ørum.

Også på en anden led er der planer om vækst hos Blooms. Ditte Ørum har nemlig patent på endnu et produkt, nemlig en potte beregnet til træer, der ikke tåler frost. Ditte Ørum håber på, at produktion og markedsføring kan starte i 2020.

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk