Tag Fat-vinder med den grønne streg

BJERG Arkitektur er den lokale vinder blandt 15 virksomheder med bæredygtige koncepter

Forrest fra venstre: Forretningsudvikler Stinne Prisak, Tag Fat, stifter og leder Kjeld Bjerg og tidligere formand for fonden Hjørring ErhvervsCenter Ole Peter Christensen. Bagerst konsulent Henrik Dam, Hjørring ErhvervsCenter, fra Bjerg Arkitektur; partner Søren Riis Dietz, partner Mark Krebs og arkitekt Jørgen Ussing samt erhvervschef Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter.

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Fredag den 19. juni 2020

BJERG Arkitektur er kåret som vinder af den lokale afdeling af årets Tag Fat-konkurrence i Nordjylland.

Tag Fat-konkurrencen er en nordjysk, regional innovationskonkurrence med fokus på bæredygtighed. Hver kommune kårer en vinder, som så dyster om den samlede regionale innovationspris ved et finale-arrangement til september.

BJERG Arkitektur deltog sammen med 14 andre virksomheder fra Hjørring kommune i konkurrencen og går nu videre til den nordjyske finale sammen med vinderne fra de 10 øvrige nordjyske kommuner.

Virksomheden er stiftet og ledes fortsat af arkitekt Kjeld Bjerg. BJERG Arkitektur med base i Hjørring er i dag internationalt agerende arkitektvirksomhed med 33 ansatte og afdelinger i Aalborg, København. Oslo, Warszawa og Santiago.

Virksomheden har arbejdet med energi- og bæredygtighedsdagsorden lang tid, før det blev så mainstream, som det er i dag. Allerede i begyndelsen af århundredet var energireduktion et stort fokus, og BJERG var dem, der introducerede den tysk/østrigske Passivhus-standard til Danmark.

I foråret 2010 organiserede BJERG bl.a. en stor inspirationsstudietur til Darmstadt i Tyskland med fokus på universitet og case-byggerier.

Studieturen, som fik markant betydning for Hjørring Kommunes og mange private virksomheders videre arbejde med bæredygtighed, er et godt eksempel på, hvordan BJERG involverer sig og hele tiden prøver at trække en udvikling, ikke kun for sig selv, men for vores samfund.

BJERG stiller også op til eller trækker udenlandske delegationer til Nordjylland for at fortælle og inspirere om bæredygtigt byggeri. Det kan være delegationer fra afdelingerne i Polen og Norge eller gæster fra Kina.

BJERG er ligeledes first-movere på andre standarder som DGNB og BREEAM i Norge. Det er ikke nok at leve op til det gældende Bygge Regulativ, men man skal hele tiden prøve at gøre det lidt bedre. Filosofien er, at det næste byggeri skal være grønnere end det forrige – altid løbende forbedringer.

Endelig deltager BJERG i en lang række organisationer og udvalg og er eksempelvis inviteret med i Regeringens Klimaråd for byggeri.

BJERG understøtter i høj grad den grønne omstilling i regionen gennem egne konkrete byggeprojekter, men også gennem den påvirkning og inspiration til både offentlige og private bygherrer.

Den symbolske statuette blev overrakt til Kjeld Bjerg ved en seance i haven ved BJERG Arkitektur den 19. juni 2020.

Erhvervschef Bo Geertsen holdt pristalen, hvorefter Ole Peter Christensen, direktør Spar Nord og tidl. formand for Hjørring ErhvervsCenter’s bestyrelse og Stinne Prisak, som repræsentant for Tag Fat sekretariatet, overrakte prisen.

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk