Corona-ledighed i Hjørring relativt lav

Stigning på 35.6 pct. hører til i den næstlaveste fjerdedel på landsplan

Tirsdag den 5. maj 2020

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Frem til udgangen af april er antallet af nytilmeldte ledige i Hjørring kommune steget med 35.6 pct. En ubehageligt stor stigning. Men faktisk har Coronakrisen slået mindre hårdt igennem på ledigheden i Hjørring, end den har i flertallet af de danske kommuner.

Det fremgår af en oversigt fra Kommunernes Landsforening, som er offentliggjort i nyhedsbrevet Momentum. Se oversigten på grafen herunder.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Stigningen i ledigheden i Hjørring ligger altså i den næstlaveste fjerdedel.

Nordjylland har med 33.5 pct. haft den næstlaveste stigning blandt de danske regioner.

Blandt kommunerne i Nordjylland ligger Hjørring placeret i midten. Værst er det gået med ledigheden i Frederikshavn kommune med 48.8 pct. og på Læse med 50. pct.

Se oversigten over stigningen i ledigheden i de nordjyske kommuner i grafen herunder.

(Artiklen fortsætter under billedet)

RAR Nordjylland (det regionale arbejdsmarkedsråd) har udgivet en detaljeret analyse af den forøgede ledighed som følge af Coronakrisen. Af den kan man udlede, at den typiske nyledige under krisen er en mand mellem 30 og 49 år med en erhvervsfaglig uddannelse og hidtidig beskæftigelse i industrien.

Hele undersøgelsen kan ses her.

Et af de bemærkelsesværdige resultater af RAR-analysen er, at transport-omådet er den branche, der har oplevet den største stigning i ledigheden under krisen, nemlig hele 91 pct..

Se fordelingen på brancher i grafen herunder.

NB: Stigningen i ledigheden i Hjørring kommune opgøres lidt forskelligt i de to citerede undersøgelse. Det skyldes formentlig, at Momentums opgørelse vedrører perioden 8. marts til 28. april, mens RAR-analysen går fra 9. marts til 27. april.

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk