Mangfoldighed på boligmarkedet

Æblehaven skal udfylde en niche i Hjørring med rækkehuse til udlejning

Rendering af rækkehus-projektet Æblehaven

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Torsdag den 11. juni 2020

Rækkehuse på lejebasis. Det er en ledig niche på boligmarkedet i Hjørring, som det nystiftede projekt Æblehaven vil placere sig i.

Æblehaven A/S starter primo august opførelsen af 15 rækkehuse i området Æblelunden/Høngårds Ager ved Løkkensvej i det vestlige Hjørring. Byggeriet skal stå færdigt i juni næste år.

Bag Æblehaven står de lokale erhvervsfolk Lasse Gram Pedersen, Anders Ulrik Sørensen og Henrik Jørgensen. De har fælles baggrund i Intelligent Marking (nu Turf Tank), den succesfulde start-up med udvikling og produktion af unikke opstregningsrobotter.

Fjordbak Byg har totalentreprisen på byggeriet med den klausul, at der skal anvendes underentreprenører med hjemsted i Hjørring kommune.

Filosofien bag projektet er, at mange seniorer – men også andre – ikke har lyst til at binde sig i en ejerbolig, men foretrækker at leje. Men de ønsker heller ikke en lejlighed i etagebyggeri. Så et lejet rækkehus kan være løsningen. Og dem er det ikke mange af i Hjørring.

Æblehaven bidrager således til en mangfoldighed på boligmarkedet i Hjørring og tager desuden udgangspunkt i, at der er et objektivt behov for flere boliger til seniorer i Hjørring (se artikel i ErhvervsNyt her).

”Vi er overbevist om, at vi har ramt rigtigt med dette her projekt. Allerede få dage efter offentliggørelsen har vi fire reservationer,” siger Lasse Gram Pedersen.

For de potentielle købere kan det være en længere proces først at skulle sælge den hidtidige bolig (typisk et parcelhus i familiestørrelse). Derfor har Æblehaven lavet et samarbejde med en ejendomsmægler, der tilbyder salg af hus og leje af rækkehus i én samlet pakke.

Rækkehusene i Æblehaven bygges i størrelser på 81, 90 og 93,5 kvm. med tre eller fire værelser, carport med skur og en have.

Lasse Gram Pedersen fortæller, at Æblehaven-projektet er blevet til i et tæt samarbejde med Hjørring Kommune, der har været meget aktive og hjælpsomme med at nå frem til et optimalt projekt.

Lokale pengeinstitutter har desuden været særdeles positive omkring at få økonomien på plads.

Det er første gang, de tre investorer bag Æblehaven begiver sig ud i et projekt af denne type. De har organiseret sig i et aktieselskab og har fået fast adresse på Fanøvej 1A. Her har de samtidig etableret et kontorfælleskab med flere enkeltmandsvirksomheder for at dele faciliteter og social inspiration.

Æblehaven A/S har idéer til, men endnu ikke færdige planer om flere byggeprojekter i Hjørring.

Interiør i et rækkehus i Æblehaven

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk