Ny teknologi og mere rationelle arbejdsgange

ML Industries gjorde brug af Vilje til Vækst-programmet til udvikling af virksomheden

Direktør Lasse Malmgaard, ML Industries

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Mandag den 11. maj 2020

ML Industries i Bindslev er emnet denne gang i serien af artikler om, hvordan Vilje til Vækst-programmet kan bruges til udvikling af virksomheder.

Hos ML Industries har programmet været anvendt til en gennemgribende effektivisering af hele produktionsprocessen. I øvrigt i kombination med vækstprogrammerne Innobooster og SMV:Digital.

Processen hos ML Industries blev gennemført i 2018 – 2020. Tilsvarende processer med udgangspunkt i Vilje til Vækst-programmet er helt aktuelt for virksomheder, der i den nuværende krise har behov for udvikling.

Hos ML Industries, som dengang hed Multilak, startede forandringsprocessen i 2017 med udgangspunkt i ønsket at færdiggøre et generationsskifte. Desuden havde virksomheden nogle udfordringer omkring de interne arbejdsgange mellem virksomhedens afdelinger. Og endelig var der et ønske om at opgradere dele af virksomheden til den nyeste teknologi.

Med bistand af chefkonsulent Thomas Ulderup, Integrate A/S, blev der udarbejdet et udviklingsprojekt indeholdende ændringer i både organisation og teknologi.

De vigtigste organisatoriske ændringer blev, at virksomheden fik ansat en logistikkoordinator, samt at bogholderi-delen blev outsourcet til BDO Hirtshals.

På produktionsdelen blev der indført mere rationelle arbejdsgange efter LEAN-principper, og der blev indkøbt en digitalt styret 3D rørbukker. I alt blev der investeret for omkring 3 mio. kr.

Direktør Lasse Malmgaard fortæller, at den nye teknologi og de ændrede arbejdsgange gav lidt udfordringer i starten, men det er overstået nu i takt med efteruddannelse af medarbejderne og praktiske erfaringer.

Multilak blev – som det gamle navn angiver – startet som en virksomhed med pulverlakering. Gradvist har virksomheden ændret karakter fra en traditionel lakeringsvirksomhed til flerfacetteret totalleverandør med højteknologisk metalafdeling, pulverlakeringsafdeling og montage/paknings afdeling.

ML Industries er international underleverandør for både små og store virksomheder, som er engageret i brancher så som industri, vindenergi, møbler, butiksinventar, landbrug, transport og rehab.

Vilje till Vækst tilbyder midler til virksomhedsudvikling i tre forskellige spor:

  • Rådgivning
  • Kompetenceløft
  • Camps

Tilbuddet retter sig mod udvikling indenfor seks forskellige områder:

  • Forretning
  • Ledelse
  • Eksport/internationalisering
  • Proces
  • Produkt
  • Salg

Indgangen til programmet er Hjørring ErhvervsCenter, som gennem de seneste fem år har guidet en lang række lokale virksomheder frem til Vilje til Vækst-forløb.

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk