Råvare søges til produktion af håndsprit

Aliga er klar til fremstillingen, men efterlyser ethanol hos Erhverv Hjørrings medlemmer

Aliga er klar til at producere håndsprit på dele af produktionsanlægget på Vandværksvej i Hjørring.

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Torsdag den 26.  marts 2020

Aliga, mikroalgeproducent i Hjørring, er klar til at producere håndsprit, men mangler råvaren, nemlig ethanol. Derfor har virksomheden bedt Erhverv Hjørring efterlyse potentielle leverandører af sprit blandt erhvervsforeningens medlemmer.

Michael Krag Nielsen, direktør for Aliga A/S, fortæller, at virksomheden har en midlertidig dispensation til at omstille en del af fabrikkens kapacitet til produktion af håndsprit.

”Men ligesom øvrige normale og midlertidige håndsprit-producenter har vi den udfordring, at en af de essentielle råvarer, der anvendes ved produktion af håndsprit, ATA Ethanol, er blevet en stor mangelvare især i Danmark, idet flere internationale leverandører af ATA Ethanol og alkohol er blevet pålagt fra deres respektive regeringer kun at levere til deres hjemmemarked, og vi har desværre ikke længere de store producenter af ethanol i Danmark,” forklarer Michael Krag Nielsen.

Aliga er derfor interesseret i at købe ATA Ethanol på 90 % og derover, såfremt nogle af Erhverv Hjørrings medlemmer skulle have mængder på  20 liter og derover på lager, som de ikke bruger eller skal bruge.

Henvendelse kan ske til Michael Krag Nielsen på email mkn@aliga.dk eller alternativt på mobil 2282 0464.

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk