Aktuelle nyheder2019-02-14T11:17:07+00:00

SENESTE ARTIKLER OG KOMMENTARER

Læs mere

Dana Cup som platform for verdensmål

Torsdag den 14. februar 2019
Dana Cup har etableret sig som en platform for udbredelse af kendskab til FN’s 17 verdensmål. Den årlige fodboldturnering i Hjørring, som er verdens tredjestørste af sin slags og Danmarks største tilbagevendende sportsevent, har forpligtet sig til at være ambassadør for verdensmålene. Det skete officielt ved en international event i Oslo i overværelse af den norske statsminister Erna Solberg.

Læs mere
Læs mere

Budskab fra Grundfos: Bæredygtig eller dø

Onsdag den 6. februar 2019
Der var stort set ikke en stol ledig, da der onsdag morgen var indbudt til møde om FN’s 17 Verdensmål. Og mødet var endda flyttet til Vendsyssel Teaters Musiksal, fordi tilmeldingerne hurtigt viste sig at overstige kapaciteten i byrådssalen, hvor mødet efter planen skulle være holdt. Det store antal tilhørere er en klar indikation af, at bæredygtighed bliver en fortsat vigtigere del af virksomhedernes hverdag.

Læs mere
Læs mere

Plast i sig selv er ikke et miljøproblem

Mandag den 4. februar 2019
”Plast i sig selv er ikke et miljøproblem. Det er menneskers omgang med plastprodukter, der kan være en trussel imod miljøet.” Leo Brander taler sig gerne varm omkring, hvad han anser for en fordomsfuld opfattelse af plast som et problem for miljøet. Og han bruger gerne sin egen virksomhed, Ventisol a/s i Vrå, som eksempel på, hvordan ansvarlig omgang med plast ikke er en trussel, men tværtimod en gevinst for miljøet.

Læs mere
Læs mere

Lykkelig udgang på svær job-situation

Fredag den 1. februar 2019
JBJ Teknik stod med en risiko for at miste en nøglemedarbejder. Vendsyssel risikerede at gå glip af en af de læger, som landsdelen har hårdt brug for. Og en lille serbisk familie frygtede at skulle flytte fra Hjørring, hvor de har følt sig meget velkommen og tryg. Historien har fået en lykkelig udgang for alle parter. Med bistand fra Erhverv Hjørrings Ægtefællejob-ordning er problemerne løst.

Læs mere
Læs mere

Smart genbrug: Cykelkasser til bildele

Tirsdag den 29. januar 2019
Når Sindal Autoophug leverer bildøre til kunderne, er dørene pakket i papemballage, der tidligere har været brugt til cykler. Det er et eksempel på, hvordan Sindal Autoophug praktiserer cirkulær økonomi ved at anvende genbrug i både stort og småt. Genbrug er selve den bærende forretningsidé i virksomheden, der lever af at skille brugte biler ad og sælge de enkelte dele som reservedele.

Læs mere
Læs mere

Festlig start på erhvervslivets nye år

Lørdag den 19. januar 2019
Erhverv Hjørrings nytårskur markerer indgangen til det nye år for det lokale erhvervsliv. Det skete i år traditionen tro på Nordsøen i Hirtshals, hvor 250 medlemmer af Erhverv Hjørring suppleret med politikere torsdag aften var samlet for at lytte til kloge ord, spise gallamiddag sammen og ikke mindst networke på kryds og tværs.

Læs mere
Læs mere

Tag ansvar for dit eget liv

Lørdag den 19. januar 2019
1100 tilhørere fik torsdag og fredag et veloplagt, engagerende og til tider provokerende foredrag af Hardeep Dhanjal. Som udgangspunkt var Haardeep Dhanjal gæst ved Erhverv Hjørrings nytårskur torsdag aften på Nordsøen i Hirtshals, hvor han talte for 250 erhvervsfolk, politikere og kommunalt ansatte. Erhverv Hjørring benyttede imidlertid anledningen til at præsentere Hardeep Dhanjal og hans motiverende foredrag for to grupper af de mange uddannelses-søgende i Hjørring.

Læs mere
Læs mere

Fælles indsats for en ungestrategi

Lørdag den 19. januar 2019
Udvikling og implementering af en ungestrategi er et højt prioriteret mål for byrådet i Hjørring i 2019. Og det skal ske i samarbejde med de lokale virksomheder. Det var et vigtigt budskab i borgmester Arne Boelts nytårstale, som han traditionen holdt i forbindelse med Erhverv Hjørrings nytårskur, der blev holdt i torsdag på Nordsøen i Hirtshals. 23 virksomheder i en såkaldt frontløbergruppe deltager i arbejdet med at udforme en ungestrategi, som efter planen skal vedtages i byrådet i løbet af foråret.

Læs mere
Læs mere

Tænk stort eller gå hjem

Onsdag den 16. januar 2019
En ukendt graffiti-maler har forsynet Frysehuset med en sentens, som projektgruppen bag Frysehuset gerne tager til sig. Tænk stort eller gå hjem. Planerne omkring det gamle frysehus som et eventcenter i Hjørring er vitterlig stort tænkt. Og der skal 35 mio. kr. til at realisere visionen. Der søges kapital hos fonde i hele landet. I første omgang vil projektgruppen i kontakt med lokale virksomheder, der vil indgå som sponsorer/partnere i projektets indledende fase.

Læs mere
Læs mere

Præmier for bedste idé til en virksomhed

Tirsdag den 15. januar 2019
Det var vildt overvældende og en indikation på, at vi havde gang i noget rigtigt spændende. Dette skulderklap gav os endnu mere blod på tanden. Sådan var Liv Martines reaktion, da hun og Simone Thorup med idéen til Kagetid.dk vandt Dynamic StartUp Challenge sidste år. Nu er Dynamic StartUp Challenge 2019 sat i gang. Hvilken iværksætter i Hjørring kommune har i år den bedste idé til en ny virksomhed?

Læs mere
Læs mere

Vrå Mørtelværk i top tre i Danmark

Mandag den 14. januar 2019
Vrå Mørtelværk har med virkning fra den 1. januar 2019 overtaget Bælum Mørtelværk og er samtidig ved at færdiggøre et nyt produktionsanlæg til 20 mio. kr. Virksomheden bliver dermed Nordjyllands største producent af tørmørtel. Vrå Mørtelværk overtog allerede i 2015 Brovst Mørtelværk, og med Bælum Mørtelværk og det ny produktionsanlæg tager mørtelværket skridtet op blandt de tre markedsførende værker i Danmark.

Læs mere
Læs mere

Krone Vinduer med vokseværk

Onsdag den 9. januar 2019
Krone Vinduer i Harken har igennem de seneste to-tre år konstant udvidet sine produktionsfaciliteter. Og selv om der ikke er aktuelle planer om yderligere udvidelser, har virksomheden sikret sig mulighed for tilbygning til fabrikken i Harken. Formålet med udvidelserne har været at give mulighed for en mere rationel produktion.

Læs mere
Læs mere

Nyt tilbud til iværksættere

Onsdag den 9. januar 2019
Hjørring ErhvervsCenter har sammen med de øvrige nordjyske erhvervskontorer og Erhvervshus Nordjylland udviklet StartUp Club, som et særligt tilbud til de nordjyske iværksættere. Tilbuddet erstatter det tidligere iværksætterprogram NewBizzDet har været vigtigt for os, at vi kunne lykkes med at have et nyt og fælles iværksættertilbud i hele region Nordjylland, mener Bo Geertsen, direktør Hjørring ErhvervsCenter.

Læs mere
Læs mere

Den lokale indgang til udvikling

Tirsdag den 8. januar 2019
Hjørring ErhvervsCenter er Hjørring Kommunes tilbud om erhvervsservice til iværksættere og virksomheder i Hjørring kommune. Sådan har det været hidtil. Og sådan vil det også være, efter at den nye lov om erhvervsfremme trådte i kraft ved årsskiftet. Erhvervsfremmeloven har betydet, at væksthusene i Danmark har skiftet navn til erhvervshuse. I Nordjylland er Væksthus Nordjylland således blevet til Erhvervshus Nordjylland. Hjørring ErhvervsCenter vil indgå i et tæt samarbejde med det nye Erhvervshus Nordjylland.

Læs mere
Læs mere

Changchun åbner repræsentation i Hjørring

Mandag den 17. december 2017

Den kinesiske storby Changchun indviede mandag en fast repræsentation i Danmark. Den er placeret i Hjørring og varetages i praksis af Hjørring ErhvervsCenter. Indvielsen fandt sted med deltagelse af en syv mand stor delegation fra Changchun. Delegationen blev ledet af Qian Wancheng, der er komitépræsident for Changchuns kommunes folkekongres. Borgmester Arne Boelt, Hjørring, var vært for de kinesiske gæster.

Læs mere
Læs mere

Det går ikke så ringe endda

henrik-willadsen-erhverv-hjoerring

Onsdag den 12. december 2018
I den seneste opgørelse var der 24.000 borgere i Hjørring kommune, som var i beskæftigelse. Det er det højeste tal i årevis, skriver formanden for Erhverv Hjørring, advokat Henrik Willadsen. Samtidig var ledigheden i Hjørring kommune faldet til 3.7 pct. mod 4.7 pct. på samme tidspunkt sidste år.  Det er to nedslag, der illustrerer, at det lokale erhvervsliv har formået at udnytte de gode konjunkturer på en måde, der er til mærkbar gavn for lokalsamfundet.

Læs mere
Læs mere

Succes kommer kun til den, der har viljen

Onsdag den 12. december 2018
En succes kommer ikke uden viljen til at opnå den! Om det er de ansatte i firmaet eller ledelsen, så handler det om at have viljen til at lykkes. Det er budskabet fra Hardeep Dahnjal, der er gæstetaler ved Erhverv Hjørrings Nytårskur 2019, der holdes den 17. januar kl. 17 til 22 på Nordsøen i Hirtshals. Som sædvanlig taler Hjørrings borgmester, Arne Boelt, også ved nytårskuren, som desuden omfatter gallamiddag og rig lejlighed til networking.

Læs mere
Læs mere

Nytænkning i campingbranchen

Tirsdag den 4. december 2018
Camping er lidt af et smertensbarn i dansk turisme. Antallet af campingpladser falder. Det samme gør antallet af overnatninger. Og salget af campingvogne er langt fra niveauet fra før finanskrisen. Skal udviklingen vendes, kræver det nytænkning, siger Kasper Wæhrens, der har ejet og drevet Tannisby Camping i Tversted siden 2011 og Hjørring City Camping siden i fjor. Kasper Wæhrens forsøger selv at gå i spidsen med at tænke nyt.

Læs mere
Læs mere

Nordjysk industri mangler arbejdskraft

Torsdag den 29. november 2018
Manglen på arbejdskraft stiger år for år i hele landet. Men de nationale tal dækker over betydelige regionale forskelle fra branche til branche. Eksempelvis skiller de nordjyske industrivirksomheder sig ud. Her er det 20 pct. af virksomhederne, der må begrænse produktionen, fordi de mangler medarbejdere, fremgår det af en analyse fra DA.

Læs mere
Læs mere

En tegning siger mere end 1000 ord

Mandag den 26. november 2018
De fleste kender det. Du deltager i et vigtigt møde om din virksomhed. Væsentlige punkter kommer frem og nedfældes i et referat, der havner i skuffen og er mere eller mindre glemt en uge efter, når driften igen har første prioritet. Jakob Storm, iværksætter i GARAGEN,  tilbyder et alternativ. At ”referere” mødet i en letfattelig tegning, som kan hænges op i virksomheden og dagligt minde om mødets vigtige pointer.

Læs mere
Læs mere

Erhvervsmæssig brobygning i Hirtshals

Fredag den 23. november 2018
Nordsøen i Hirtshals summede af norske og danske stemmer torsdag fra morgen til sen aften, da Skagerrak Business Summit blev afviklet for første gang i Hirtshals. Omkring 150 erhvervsfolk fra Norge og Danmark deltog. Det primære formål med Skagerrak Business Summit er networking og matchmaking. Konferencen gav rigelig mulighed for at mødes, udveksle visitkort og tale om forretningsmuligheder på tværs af Skagerrak, der både skiller og forbinder Norge og Danmark.

Læs mere
Læs mere

Ved Jens Holmsbergs død

Mandag den 19. november 2018
Det var med stor tristhed, jeg modtog beskeden om Jens Holmsbergs død, skriver direktør Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter i et mindeord. Jens blev ansat som konsulent hos Hjørring Erhvervsråd tilbage i 2001 og fortsatte i samme virke hos det nydannede Hjørring ErhvervsCenter frem til 2015, hvor han valgte at gå på pension. I alle årene var Jens en højt skattet medarbejder og kollega. Jens besad evnen til at opnå dyb indsigt i og viden om mangeartede emner. En evne og en viden som hans mange, mange iværksætter- og virksomhedskontakter med stort udbytte har trukket på gennem alle årene.

Læs mere
Læs mere

Iværksætter med strategisk perspektiv

Mandag den 19. november 2018
Erhverv Hjørrings Iværksætterpris 2018 går til en meget speciel virksomhed med stort strategisk perspektiv. Nemlig mikroalge-producenten Aliga fra Hjørring og manden bag virksomheden, Michael Krag Nielsen. Erhverv Hjørrings formand, advokat Henrik Willadsen (tv), overrakte prisen til Michael Krag Nielsen ved den store StartUp event torsdag på EUC Nord i forbindelse med den internationale iværksætteruge.

Læs mere
Læs mere

Fra det virkelige iværksætterliv

Mandag den 19. november 2018
To meget forskellige beretninger fra det virkelige liv som iværksættere var et spændende og underholdende indslag ved StartUp Event 2018. De to beretninger kom fra Liv og Simone, der står bag kageuniverset Kagetid.dk, samt fra Mads Peter Veiby, serieiværksætter med Spilnu.dk som sit seneste projekt. Fælles for iværksætterne var budskabet om, at vil man have succes med et startup-projekt, kræver det en brændende entusiasme og masser af hårdt arbejde.

Læs mere
Læs mere

Iværksætteri for afgangselever

Mandag den 19. november 2018
Bor der en iværksætter i dig? Så lær af andre iværksættere og/eller kom og få hjælp hos Hjørring ErhvervsCenter. Det er koncentratet af det budskab, som afgangselever fra Hjørring Gymnasium og EUC Nord fik præsenteret af Hjørring ErhvervsCenters konsulenter i forbindelse med Hjørring-udgaven af den internationale iværksætteruge, Global Entrepreneurship Week i uge 46.

Læs mere
Læs mere

Event i Hirtshals: Grib chancen

Mandag den 12. november 2018
Den årlige Skagerrak Business Summit holdes i år for første gang i Hirtshals. Det har tidligere været holdt i Aalborg og Kristiansand. ”Det er en chance for vores erhvervsliv, at vi har fået denne business event til byen. Som formand for Hirtshals Service Group kan jeg kun opfordre vores medlemmer og de øvrige lokale virksomheder til at bakke op,” siger Per Christensen, direktør for Marine-El. Hirtshals Service Group omfatter 47 virksomheder på Hirtshals Havn.

Læs mere
Læs mere

Sparring og inspiration en del af miljøet

Fredag den 9. november 2018
Flere og flere danskere får en autisme-diagnose. Det er baggrunden for, at Mette Møller Nielsen og Ernst W. Hansen i august blev iværksættere med virksomheden Autisme konsulenterne, der er en af virksomhederne i GARAGEN, Hjørring Kommune og Hjørring ErhvervsCenters vækstiværksætter-miljø på Amtmandstoften i Hjørring.

Læs mere
Læs mere

Dobbelt op i 50-årig Harken-virksomhed

Onsdag den 7. november 2018
Den 27. oktober var en mindeværdig dag for Hjørring Stilladsudlejning i Harken. Virksomheden fejrede sit 50 års jubilæum og indviede samtidig en fordobling af både det indendørs og det udendørs areal. Peter Pedersen og hans bror Jens ejer og leder virksomheden, der blev startet af brødrenes far og onkel. De er stolte af, at Hjørring Stilladsudlejning har eksisteret i familiens regi i et halvt århundrede.

Læs mere
Læs mere

Skarp kritik fra Klimek af minister-liste

Tirsdag den 6. november 2018
Væsentlige områder er ikke medtaget. Derfor havner Hjørring Kommunes beskæftigelsesindsats, Hjørring-modellen, helt nede på 66.pladsen blandt landets 98 kommuner i en statistik, som Beskæftigelsesministeriet har offentliggjort. Formanden for Hjørring Kommunes Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalg, Thomas Klimek (S), forstår  ikke, hvorfor ministeriet går i luften med en så ufuldstændig rangliste. Med førtidspension, ledighedsydelse, ressourceforløb og fleksjob indregnet ville Hjørring være nr. 27.

Læs mere
Læs mere

At matche talentet med det rette job

Torsdag den 1. november 2018
Kenneth Bo Jensen er iværksætter i GARAGEN, Hjørring ErhvervsCenters miljø for vækstiværksættere på Amtmandstoften i Hjørring. Kenneth Bo Jensen er certificeret talentudvikler. Hans nye virksomhed, Talentbureau Danmark, tilbyder andre virksomheder at afdække medarbejderes talenter, så de kan placeres i de roller, som giver optimalt udbytte for virksomheden. Hans mål er, at Talentbureau Danmark i løbet af tre år er landets skarpeste konsulentvirksomhed indenfor talentudvikling.

Læs mere
Læs mere

Krone Vinduer vil kopiere norsk succes

Torsdag den 1. november 2018
Krone Vinduer i Harken har netop scoret en stor og prestigefuld ordre i Norge til et tocifret millionbeløb.  Ordren er det seneste eksempel på, at Krone Vinduer har godt fat i det norske marked for specialiserede vinduer. Omkring en tredjedel af virksomhedens produktion afsættes til Norge. Det skal der følges op på med en ekstra indsats på det svenske marked, fortæller direktør Kaj Bundgaard, Krone Vinduer.

Læs mere
Læs mere

Feriecenter er en del af lokalsamfundet

Torsdag den 25. oktober 2018
Siden den beskedne start for 70 år siden har Skallerup Seaside Resort gennem stadig udvikling placeret sig som et førende feriecenter i Danmark. Samtidig er feriecentret  en integreret og velkendt del af lokalsamfundet. Denne brede tilknytning kunne mærkes på interessen, da Erhverv Hjørring afviklede årets sidste VISIT-arrangement i Skallerup Seaside Resort. Deltagerantallet var det højeste blandt årets VISIT-arrangementer.

Læs mere
Læs mere

HF’ere i praktik: Tag godt imod dem

Tirsdag den 23. oktober 2018
58 hf-elever fra Hjørring Gymnasium skal i januar i praktik for at holde deres forestillinger om en fremtidig karriere op mod virkeligheden. Erhverv Hjørrings formand, advokat Henrik Willadsen, er meget positiv overfor praktik-ordningen: Jeg vil gerne opfordre virksomhederne til at tage godt imod de unge, når de henvender sig for at søge en praktikplads. De er fremtidens medarbejdere.

Læs mere
Læs mere

Turisme med lokal forankring i Hirtshals

Mandag den 22. oktober 2018
Med sin placering centralt i Hirtshals mellem havnen og byen ligger Lilleheden Café og Restaurant ideelt placeret i forhold til turister. Det gælder især caféen med direkte adgang fra byens centrale plads. Vi er bestemt glade for turister, der svarer for 30 pct. af omsætningen. Men fundamentet for Lilleheden er den lokale forankring, siger restauratør Ejvind Jensen, der siden 1979 har været kok og restauratør i Hirtshals.

Læs mere
Læs mere

Fælles indsats for flere turister

Mandag den 15. oktober 2018
Fælles Vækst er navnet på et nordjysk initiativ med det mål, at der senest i 2022 er skabt en meromsætning i den nordjyske turistbranche på 1.7 mia. kr. og dermed 3000 nye arbejdspladser. Med i Fælles Vækst-gruppen er Jørgen Høll, ny direktør for Skallerup Seaside Resort. Det nordjyske turisme-initiativ er blandt de emner, som Jørgen Høll vil orientere om, når Erhverv Hjørring onsdag den 24. oktober afvikler det sidste af årets Visit-arrangementer i feriecentret i Skallerup.

Læs mere
Læs mere

Forkælelse i hjemlig atmosfære

Torsdag den 11. oktober 2018
Kombinationen af keramisk værksted og café er konceptet bag Keramikcafé Møllehuset ved Vennebjerg Mølle umiddelbart udenfor Lønstrup. Men siden starten i 2011 er det i den grad caféen, der udviklet sig. Nu skal der også ske noget med keramikken. Det er ikke sådan, at den keramiske del af konceptet har været nedprioriteret gennem årene. Men caféen har udviklet sig konstant og er derved kommet til at fylde meget mere i billedet.

Læs mere
Læs mere

Supervin med større synlighed

Onsdag den 10. oktober 2018
Vinkøbmanden Mads Jensens ejendomsselskab har købt Nordjyske Mediers lokale domicil – Vendsyssel Tidendes gamle bladhus – på Frederikshavnsvej i Hjørring. Foreløbig med udlejning til formål. Men på sigt med henblik på at flytte Supervin-butikken fra Højene til Frederikshavnsvej. Mads Jensens vinkoncern har siden etableringen i 2013 været inde i en rivende udvikling. For 2018 er den estimerede omsætning over 150 mio. kr.

Læs mere
Læs mere

Bølgerne, stranden og byen

Fredag den 5. oktober 2018
Hvordan kan turismen i Vendsyssel udvikles? Det vil ErhvervsNyt vise eksempler på i en række artikler i den kommende tid. Vi lægger ud med historien om Kasper Brix, der i løbet af tre år har udviklet en virksomhed i Løkken, som i den travleste tid i sommer beskæftigede 40 ansatte. North Shore Surfing har udgangspunkt i bølgerne omkring Løkken Mole og samtidig en stærk forankring i lokalsamfundet i Løkken.

Læs mere
Læs mere

Medarbejderne er vores ressource

Onsdag den 3. oktober 2018
Når man spørger administrerende direktør Erik Pedersen om årsagen til, at Arne Andersen Vrå A/S har haft støt vækst gennem 43 års vekslende konjunkturer i byggebranchen, får man et klart svar. ”Kvalitet er afgørende, og den leveres af vores medarbejdere, som er den ressource, virksomheden hviler på.”

Læs mere
Læs mere

Bæredygtighed er god forretning

Fredag den 21. september 2018
”Der er et kæmpe markedspotentiale i FN’s 17 verdensmål for de, der engagerer sig. Bæredygtighed er ikke længere bare noget der koster ekstra – det er god forretning”. Sådan siger regionsdirektør og direktør for NIRAS Vand & Forsyning, Søren Hageman Christensen, der onsdag morgen d. 26. september kl. 8-10 gæster Erhverv Hjørring BRUNCH.

Læs mere
Læs mere

Nedrivning som specialiseret forretningsområde

Fredag den 21. september 2018
Hjørring er i færd med at miste en af sine signatur-bygninger. Nemlig den tidligere amtsgård og politistation på hjørnet af Brinck Seidelins Gade og Parallelvej. Et symbol på en decentral epoke inden kommunalreformen i 1970 og politireformen i 2007. På et mere jordnært plan er fjernelsen af den karakteristiske bygning et eksempel på, at nedrivning i de senere år har udviklet sig til et højt specialiseret forretningsområde.

Læs mere
Læs mere

Bilhus med udsigt til endnu en pris

Torsdag den 20. september 2018
Ejerne af Bilhuset Hjørring, Johnny Lindrup Nielsen og Jess Pedersen, er for andet år i træk nomineret til EY Entrepreneur of the Year i region Nordjylland. De to Peugeot-forhandlere er ikke uvant med priser og ekstern anerkendelse. Indenfor det seneste år er Bilhuset kåret som Årets Læreplads 2017 af EUC Nord og som Årets AutoPerform-forhandler 2017 af Peugeot Danmark.

Læs mere
Læs mere

Hvad vi lærte af Connect 2018

Torsdag den 13. september 2018
Borgmesteren og to erhvervsfolk opsummerer fra den store transportkonference i Hirtshals med deltagelse af næsten 200 erhvervsfolk, eksperter og politikere fra Danmark og Norge. Det overordnede formål med konferencen var at formidle viden og holdninger samt pege på udfordringer og løsninger omkring Jyllandskorridoren.

Læs mere
Læs mere

Den digitale fremtid er her allerede

Torsdag den 13. september 2018
Budskabet fra David Guldager var klart. Du skal ikke vente på den digitale fremtid – den er allerede over os og farer derudad, om vi kan lide det eller ej. David Guldager var gæst ved Erhverv Hjørrings BOOST-arrangement ”Velkommen til fremtiden” i Bibliotekssalen i Metropol i Hjørring.

Læs mere
Læs mere

Ingeniører overtager Vækstcenter Nord

Onsdag den 12. september 2018
Lasse B. Jørgensen og Thomas Ellitsgaard, der ejer og driver det rådgivende ingeniørfirma Erasmus & Partnere, har købt Vækstcenter Nord på Åstrupvej i Hjørring og har nu rykket deres medarbejdere ind i bygningen. Sælger er den erhvervsdrivende fond Vækstcenter Nord, som nu nedlægger sig selv efter at have etableret og drevet vækstcentret siden 2002.

Læs mere
Læs mere

Klar til come back i GPS-branchen

Fredag den 7. september 2018
I løbet af september gør Hjørring-iværksætteren Martin Oliver Mikaelsen come back i GPS-branchen med et nyt produkt ved navn Keatech. Martin Oliver Mikaelsen var manden bag Safetrack, som han for nogle år siden solgte til konkurrenten Trackunit fra Aalborg. Efter et par år som investor og bestyrelsesmedlem i tre virksomheder indså Martin Oliver Mikaelsen, at hans egentlige interesse består i selv at have fingrene nede i udvikling af nye virksomheder.

Læs mere
Læs mere

Hjørring scorer højt på erhvervsklima

Tirsdag den 4. september 2018
Hjørring Kommune går 25 pladser frem på DI’s liste og er den bedst placerede kommune i Vendsyssel. Når vi spørger virksomhederne om deres overordnede tilfredshed med erhvervsklimaet, viser tilbagemeldingerne fra virksomhederne i Hjørring Kommune en stigende tilfredshed. Det vidner om en kommune, der vil erhvervslivet, siger formand for DI Vendsyssel, direktør Richard Fynbo.

Læs mere
Læs mere

Fra skoledrengehobby til levevej

Torsdag den 30. august 2018
At lave video var til at starte med en hobby for klassekammeraterne Gustav og Markus, mens de gik i folkeskolen. I dag ejer og driver Gustav Idun Sloth og Markus Hasselgaard videoproduktionsselskabet Movimentum I/S med adresse i GARAGEN i Hjørring. Hobbyen er blevet til en levevej, og produkterne fra Movimentum er blevet set på nettet mere end en halv million gange.

Læs mere
Læs mere

Software-firma etablerer sig i Hjørring

Torsdag den 30. august 2018
Den nystartede software-virksomhed Valhal Connect rykker til oktober ind i nyrenoverede kontorer i Strømgade 4 i Hjørring. Herfra vil direktør Anders Verwohlt tilbyde software-løsningerne FlatCom og MoveOn til virksomheder, der udlejer lejligheder. Ejendomsbranchen er nok en af de mindst digitaliserede brancher i Danmark, og vi ser store muligheder for at lette hverdagen for både udlejerne og lejerne med vores software, siger Anders Verwohlt.

Læs mere
Læs mere

Business, begejstring og networking

Mandag den 20. august 2018
Begejstring er en drivkraft, som kan flytte bjerge, og som derfor er et væsentligt parameter, når det handler om at implementere strategier eller bringe mennesker sammen. Det var det centrale budskab fra Henrik Meng, der var attraktionen ved Erhverv Hjørrings årlige Business Get-Together, der i fredags samlede 160 personer fra det lokale erhvervsliv til en festlig eftermiddag med livlig networking i Amtmandsboligens smukke have.

Læs mere
Læs mere

Startup med store perspektiver

Torsdag den 17. august 2018
Der er store perspektiver i at dyrke mikroalger. Det er baggrunden for startup-virksomheden Aliga, der blev etableret på Vandværksvej i Hjørring i marts 2017. Aliga er stadig i en startfase, men producerer og markedsfører i dag mikroalger til fiskefoder fra to produktionslinjer. Yderligere fire produktionslinjer skal sættes i drift i løbet af den kommende tid. Bag projektet står Michael Krag Nielsen og 15 private investorer fra ind- og udland. Ejerne har skudt cirka 20 mio. kr. i virksomheden.

Læs mere
Læs mere

Lytzen IT udvikler sig i alle retninger

Tirsdag den 14. august 2018
Der er konstant vækst hos Lytzen IT. Omsætning, medarbejderstab, forretningsområder – virksomheden fra Hjørring udvikler sig år for år i alle retninger. Udviklingen har været så markant, at Lytzen IT netop er blevet nomineret i konkurrencen EY Entrepreneur of the Year 2018. Det er en prestigefyldt international konkurrence iværksat af den verdensomspændende revisions- og konsulentvirksomhed Ernst & Young. Lytzen IT er i første omgang nomineret til den nordjyske konkurrence.

Læs mere
Læs mere

Arkitektur som eksportvare

Tirsdag den 14. august 2018
Med åbningen af en afdeling i Santiago de Chile udvider BJERG Arkitektur fra Hjørring sin satsning på det internationale marked. I forvejen har Bjerg Arkitektur afdelinger i Aalborg og København samt i Oslo og Warszawa. Selv om BJERG Arkitektur siden 1989 har satset internationalt, er og forbliver virksomhedens hovedkvarter beliggende i Hjørring, fastslår arkitekt Kjeld Bjerg, CEO.

Læs mere

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 – Mail: mail@hjec.dk