Aktuelle nyheder2019-04-12T07:23:40+00:00

SENESTE ARTIKLER OG KOMMENTARER

Læs mere

Målet er industriel produktion af spiselige larver

Fredag den 12. april 2019
Den bioteknologiske startup-virksomhed Entomass blev årets vinder af Dynamic StartUp Challenge, den årlige konkurrence for iværksættere arrangeret af netværket Erhverv Hjørring Dynamic. Den kontante del af førstepræmien er 40.000 kr. Den sum er yderst velkommen hos Entomass, der har ambitiøse planer om at investere i en egentlig industriel produktion og forventer at etablere sig i et dedikeret domicil i Hjørring-området i den nærmeste fremtid.

Læs mere
Læs mere

Netværk nøgleord for tilflyttet IT-firma

Onsdag den 10. april 2019
Netværk er et nøglebegreb for virksomheden Nocable.dk, der er flyttet fra Svogerslev på Sjælland til Vækstcenter Nord på Åstrupvej i Hjørring. Ikke blot er etablering og drift af digitale netværk en basis-aktivitet fra Nocable.dk. Men at indgå i et lokalt netværk af virksomheder og dermed gøre sig kendt hos potentielle kunder er desuden et højt prioriteret mål for Robert Wolf, der ejer og driver Nocable.dk.

Læs mere
Læs mere

Voksende antal unge uden ”positiv destination”

Onsdag den 10. april 2019
Er der behov for den ungestrategi, som Hjørring Byråd efter planen vedtager i næste måned, og som bliver til praksis i samarbejde mellem det offentlige og erhvervslivet fra august? Nøglebegrebet i ungestrategien er ”positiv destination”, og behovet eksisterer. På baggrund af tal fra Danmarks Statistik er det en kendsgerning, at et voksende antal unge i Hjørring kommune savner den positive destination, som den kommende ungestrategi skal medvirke til at tegne op for de unge.

Læs mere
Læs mere

Drop-In og få hjælp til at starte virksomhed

Mandag den 8. april 2019
Normalt ville man vælge hoveddøren i midten af Amtmandsboligen, når man besøger Hjørring ErhvervsCenter på Amtmandstoften 1. Fremover er det dog en rigtig god idé for iværksættere at benytte indgangen i højre side af bygningen – i hvert fald om torsdagen. Døren giver nemlig direkte adgang til Hjørring ErhvervsCenters nyeste iværksættertiltag ”Drop-In café”. Hver torsdag ml. kl. 14-17 vil man kunne møde konsulenterne Lars og Allan, som vil give gode råd til alt, hvad der vedrører det at starte egen virksomhed.

Læs mere
Læs mere

Ambitiøs Hjørring-startup i alliance med Eurosport

Fredag den 5. april 2019
Den multinationale mediegigant Eurosport er på vej med en million-investering i en vækstplan for den Hjørring-baserede web-markedsplads for cykeludstyr, Velomio.com. Konceptet for udvikling af Velomio.com til en europæisk markedsplads for cykeludstyr er udviklet af Hjørring-virksomheden med kapital og bistand fra Nicolai Frisch, der driver virksomheden Amino og har en række succesfulde startups bag sig.

Læs mere
Læs mere

Jobmuligheder præsenteret i Hjørring

Torsdag den 4. april 2019
Den årlige Tour de Hjørring bragte onsdag 65 studerende fra Aalborg Universitet og University College Nordjylland i kontakt med et meget bredt udsnit af private og offentlige virksomheder i Hjørring. Formålet med arrangementet er at åbne de studerendes øjne for de mange muligheder, der er for højtuddannede i Hjørring Kommune. Ikke blot stillinger for færdiguddannede bachelorer eller kandidater, men også studiejob og praktikpladser.

Læs mere
Læs mere

Både produktion og produkter digitaliseres

Torsdag den 28. marts 2019
Digitalisering er vejen frem. Det gælder også i små virksomheder som Kuvatek, hvor der arbejdes med digitalisering af både produkter, administration og produktion. Der er kun tre medarbejdere i Kuvatek, der ligger i Sindal og fremstiller drikkevandskølere. Foruden ejeren John Green, der er ingeniør, er det to kandidater fra Aalborg Universitet, en industriel designer og en robot- og IT-ingeniør. Så det er i udstrakt grad højtuddannede, der driver værket i Kuvatek.

Læs mere
Læs mere

Digitalisering understøtter kvalitet i byggeriet

Torsdag den 28. marts 2019
”Vi købte de første iPhones og iPads til medarbejderne for fem år siden. Siden da er digitaliseringen af funktionerne på byggepladserne og i administrationen blevet en stadigt mere integreret del af dagligdagen her i Fjordbak Byg.” Sådan beskriver direktør Henrik Fjordbak sin virksomheds digitale udviklingsniveau i en branche, der generelt er bagud med hensyn til digitalisering.

Læs mere
Læs mere

Gode tider med Erhverv Hjørring som medspiller

Fredag den 22. marts 2019
Det var en optimistisk Henrik Willadsen, der som formand for Erhverv Hjørring aflagde beretning på erhvervsforeningens årlige generalforsamling torsdag i Frysehuset i Hjørring. Den aktuelle beskæftigelse på et rekordhøjt niveau.  Det er først og fremmest ledelser og medarbejdere i virksomhederne, der står bag den aktuelle fremgang. Men Erhverv Hjørring spiller med. Som kommunens største og mest indflydelsesrige erhvervsforening er det vores mål at medvirke til, at erhvervslivet får de bedst mulige betingelser, sagde Henrik Willadsen.

Læs mere
Læs mere

Verdensklasse: Rolltech får Initiativpris 2019

Fredag den 22. marts 2019
Det er en virksomhed i verdensklasse, der får prisen! Det fastslog Erhverv Hjørrings formand, advokat Henrik Willadsen, da han motiverede tildelingen af Erhverv Hjørring Initiativpris 2019 til Rolltech. Prismodtageren befinder sig i en lille niche. Udvikling, produktion og salg af profiler til termoruder. I denne niche er Rolltech til gengæld absolut førende på verdensplan.

Læs mere
Læs mere

Ekstra belønning i StartUp Challenge

Fredag den 22. marts 2019
Idéerne til startups var så gode og talrige, at Erhverv Hjørring DYNAMIC undervejs i konkurrencen besluttede at forhøje præmiesummen i den tredje udgave af Dynamic StartUp Challenge.  Vinder af førstepræmien i Dynamic StartUp Challenge 2019 blev EntoMass, som er en bioteknologisk virksomhed, der omdanner restprodukter som madaffald, industriaffald m.m. ved hjælp af insektbiomasse til protein og olie til foder og fødevarer.

Læs mere
Læs mere

Tak til virksomheder for medvirken

Fredag den 22. marts 2019
Byrådet i Hjørring vedtager efter planen en ny ungestrategi den 29. maj, og fra august skal den gøres til praksis. Det fortalte Thomas Klimek, der er formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, i sit indlæg i forbindelse med Erhverv Hjørrings generalforsamling. Han benyttede lejligheden til at takke for den positive medvirken fra 25 lokale virksomheder i forbindelse med udviklingen af strategien.

Læs mere
Læs mere

Storslået vision præsenteret

Fredag den 22. marts 2019
Visionær video, korsang og BMX-opvisning var unikke indslag på Erhverv Hjørrings generalforsamling torsdag i Frysehuset. Årsmødet fik således en meget spændende og anderledes ramme for de fremmødte, der i tilgift til årsmødet sædvanlige indhold fik en praktisk demonstration af, hvad Frysehuset er og ikke mindst kan blive til. Visionen er at skabe  et centrum for kulturel, social og erhvervsmæssig samskabelse, der ikke mindst skal medvirke til at udvikle et miljø til fastholdelse af de unge i Hjørring.

Læs mere
Læs mere

Som tegneren oplevede årsmødet

Fredag den 22. marts 2019
Hvad foregik der på Erhverv Hjørrings generalforsamling torsdag i Frysehuset i Hjørring? Det kan man få et visuelt indtryk af via tegningerne lavet af Jakob Storm, der var inviteret til at referere årsmødet på papir med blyant og farver. Jakob Storm er iværksætter og driver virksomhed med grafisk facilitering ud fra GARAGEN, iværksættermiljøet i forbindelse med Hjørring ErhvervsCenter.

Læs mere
Læs mere

Robotterne formerer sig og kræver plads

Fredag den 15. marts 2019
I 2018 voksede afsætningen af GPS-styrede robotter til opmærkning af sportsbaner med 250 pct. i forhold til 2017. I år forventes endnu en stigning på 250 pct. i forhold til sidste år. Det er årsagen til, at Intelligent Marking fire år efter virksomhedens etablering fra 1. april flytter ind i et nyt domicil på Farøvej i Hjørring. Det er den bygning, der tidligere rummede Sanistaals Hjørring-afdeling.

Læs mere
Læs mere

Praktisk udnyttelse af teoretisk baggrund

Onsdag den 13. marts 2019
Der er nok at se til, inden Danmarks nyeste luftfartsselskab, Great Dane Airlines, kan sende sit første fly op fra startbanen i Aalborg Lufthavn om tre måneder. Dorottya Hrabovszki er en af dem, der lige nu knokler for at få alt på plads. Dorottya Hrabovszki studerer på Aalborg Universitets internationale afdeling og forventer at tage eksamen som cand.merc. til næste år med speciale i sammenspillet mellem viden, innovation og økonomisk udvikling. Parallelt med studiet har den 26-årige ungarer job hos Great Dane Airlines.

Læs mere
Læs mere

Med nye øjne og opdateret viden

Onsdag den 6. marts 2019
Hvad jeg kan bidrage med? Jeg kan se på opgaverne med nye øjne, og jeg kan bidrage med opdateret viden om synliggørelse – ikke mindst på de sociale medier. Sådan beskriver serviceøkonom Anders Mariegaard selv, hvilken rolle han har indtaget hos Fortuna Hjørring og Dana Cup, siden han for snart to år siden for første gang trådte ind i virksomheden. Det var for at starte et tre måneders praktikophold i forbindelse med hans studium på University College Nordjylland.

Læs mere
Læs mere

Pilot tilførte digital kompetence

Torsdag den 28. februar 2019
Jesper Jensen er landdistriktvækstpilot. Han har nu i snart to år været ansat hos Greenway i Tolne. Oprindelig med den snævre opgave at udvikle virksomhedens produktion og salg af kassefyld. Reelt har Jesper Jensen løftet hele virksomheden ind på en digital platform. Jesper Jensen og hans digitale kompetencer er så værdifulde for den fortsatte udvikling af Greenway, at hans ansættelse fortsætter, selv om landdistriktvækstpilot-tilskuddet fra Innovationsfonden udløber.

Læs mere
Læs mere

Packotech sætter robotterne i arbejde

Onsdag den 27. februar 2019
Robotter skal programmeres og placeres i nøje tilpassede omgivelser, så er de fremragende til at erstatte mennesker til løsning af trivielle opgaver. Daniel Moltsen, der oprindelig er udlært elektriker fra Lytzen A/S i Hjørring, har det meste af en snes års erfaring med at indpasse robotter i produktion. Sidste år besluttede han at blive selvstændig, og i august rykkede han sin iværksætter-virksomhed Packotech ind i et hjørne af det store og ellers tomme Bullboard-kompleks i industrikvarteret i det sydøstlige Hjørring.

Læs mere
Læs mere

Danske virksomheder er i EU’s digitale top

Torsdag den 21. februar 2019
Danske virksomheder ligger i toppen i EU med hensyn til digitalisering, viser en analyse fra Danmarks Statistik. Danmark må dog dele førstepladsen med Finland. De små virksomheder i Danmark og Finland var markant mere digitale end i EU som helhed, da 45 pct. af virksomhederne i disse to lande havde digitaliseringsgrader på høj eller meget høj, mens andelen kun var 15 pct. for de små virksomheder i EU som helhed.

Læs mere
Læs mere

Fra håndværk til Internet of Things

Onsdag den 20. februar 2019
Til sommer foretager Scanvogn et kvantespring ind i den digitale fremtid. Virksomheden i Tornby er i fuld gang med at udvikle et produkt, der tillader trådløs overvågning af toiletvogne. Scanvogn bliver den første producent på markedet, der tilbyder denne facilitet. Produktet vil forbedre driften af de toiletvogne, der anvendes ved events og festivals. Futedo er navnet på den digitale faciltet og samtidig navnet på udviklingsselskabet bag softwaren.

Læs mere
Læs mere

Dana Cup som platform for verdensmål

Torsdag den 14. februar 2019
Dana Cup har etableret sig som en platform for udbredelse af kendskab til FN’s 17 verdensmål. Den årlige fodboldturnering i Hjørring, som er verdens tredjestørste af sin slags og Danmarks største tilbagevendende sportsevent, har forpligtet sig til at være ambassadør for verdensmålene. Det skete officielt ved en international event i Oslo i overværelse af den norske statsminister Erna Solberg.

Læs mere
Læs mere

Budskab fra Grundfos: Bæredygtig eller dø

Onsdag den 6. februar 2019
Der var stort set ikke en stol ledig, da der onsdag morgen var indbudt til møde om FN’s 17 Verdensmål. Og mødet var endda flyttet til Vendsyssel Teaters Musiksal, fordi tilmeldingerne hurtigt viste sig at overstige kapaciteten i byrådssalen, hvor mødet efter planen skulle være holdt. Det store antal tilhørere er en klar indikation af, at bæredygtighed bliver en fortsat vigtigere del af virksomhedernes hverdag.

Læs mere
Læs mere

Plast i sig selv er ikke et miljøproblem

Mandag den 4. februar 2019
”Plast i sig selv er ikke et miljøproblem. Det er menneskers omgang med plastprodukter, der kan være en trussel imod miljøet.” Leo Brander taler sig gerne varm omkring, hvad han anser for en fordomsfuld opfattelse af plast som et problem for miljøet. Og han bruger gerne sin egen virksomhed, Ventisol a/s i Vrå, som eksempel på, hvordan ansvarlig omgang med plast ikke er en trussel, men tværtimod en gevinst for miljøet.

Læs mere
Læs mere

Lykkelig udgang på svær job-situation

Fredag den 1. februar 2019
JBJ Teknik stod med en risiko for at miste en nøglemedarbejder. Vendsyssel risikerede at gå glip af en af de læger, som landsdelen har hårdt brug for. Og en lille serbisk familie frygtede at skulle flytte fra Hjørring, hvor de har følt sig meget velkommen og tryg. Historien har fået en lykkelig udgang for alle parter. Med bistand fra Erhverv Hjørrings Ægtefællejob-ordning er problemerne løst.

Læs mere
Læs mere

Smart genbrug: Cykelkasser til bildele

Tirsdag den 29. januar 2019
Når Sindal Autoophug leverer bildøre til kunderne, er dørene pakket i papemballage, der tidligere har været brugt til cykler. Det er et eksempel på, hvordan Sindal Autoophug praktiserer cirkulær økonomi ved at anvende genbrug i både stort og småt. Genbrug er selve den bærende forretningsidé i virksomheden, der lever af at skille brugte biler ad og sælge de enkelte dele som reservedele.

Læs mere
Læs mere

Festlig start på erhvervslivets nye år

Lørdag den 19. januar 2019
Erhverv Hjørrings nytårskur markerer indgangen til det nye år for det lokale erhvervsliv. Det skete i år traditionen tro på Nordsøen i Hirtshals, hvor 250 medlemmer af Erhverv Hjørring suppleret med politikere torsdag aften var samlet for at lytte til kloge ord, spise gallamiddag sammen og ikke mindst networke på kryds og tværs.

Læs mere
Læs mere

Tag ansvar for dit eget liv

Lørdag den 19. januar 2019
1100 tilhørere fik torsdag og fredag et veloplagt, engagerende og til tider provokerende foredrag af Hardeep Dhanjal. Som udgangspunkt var Haardeep Dhanjal gæst ved Erhverv Hjørrings nytårskur torsdag aften på Nordsøen i Hirtshals, hvor han talte for 250 erhvervsfolk, politikere og kommunalt ansatte. Erhverv Hjørring benyttede imidlertid anledningen til at præsentere Hardeep Dhanjal og hans motiverende foredrag for to grupper af de mange uddannelses-søgende i Hjørring.

Læs mere
Læs mere

Fælles indsats for en ungestrategi

Lørdag den 19. januar 2019
Udvikling og implementering af en ungestrategi er et højt prioriteret mål for byrådet i Hjørring i 2019. Og det skal ske i samarbejde med de lokale virksomheder. Det var et vigtigt budskab i borgmester Arne Boelts nytårstale, som han traditionen holdt i forbindelse med Erhverv Hjørrings nytårskur, der blev holdt i torsdag på Nordsøen i Hirtshals. 23 virksomheder i en såkaldt frontløbergruppe deltager i arbejdet med at udforme en ungestrategi, som efter planen skal vedtages i byrådet i løbet af foråret.

Læs mere
Læs mere

Tænk stort eller gå hjem

Onsdag den 16. januar 2019
En ukendt graffiti-maler har forsynet Frysehuset med en sentens, som projektgruppen bag Frysehuset gerne tager til sig. Tænk stort eller gå hjem. Planerne omkring det gamle frysehus som et eventcenter i Hjørring er vitterlig stort tænkt. Og der skal 35 mio. kr. til at realisere visionen. Der søges kapital hos fonde i hele landet. I første omgang vil projektgruppen i kontakt med lokale virksomheder, der vil indgå som sponsorer/partnere i projektets indledende fase.

Læs mere
Læs mere

Præmier for bedste idé til en virksomhed

Tirsdag den 15. januar 2019
Det var vildt overvældende og en indikation på, at vi havde gang i noget rigtigt spændende. Dette skulderklap gav os endnu mere blod på tanden. Sådan var Liv Martines reaktion, da hun og Simone Thorup med idéen til Kagetid.dk vandt Dynamic StartUp Challenge sidste år. Nu er Dynamic StartUp Challenge 2019 sat i gang. Hvilken iværksætter i Hjørring kommune har i år den bedste idé til en ny virksomhed?

Læs mere
Læs mere

Vrå Mørtelværk i top tre i Danmark

Mandag den 14. januar 2019
Vrå Mørtelværk har med virkning fra den 1. januar 2019 overtaget Bælum Mørtelværk og er samtidig ved at færdiggøre et nyt produktionsanlæg til 20 mio. kr. Virksomheden bliver dermed Nordjyllands største producent af tørmørtel. Vrå Mørtelværk overtog allerede i 2015 Brovst Mørtelværk, og med Bælum Mørtelværk og det ny produktionsanlæg tager mørtelværket skridtet op blandt de tre markedsførende værker i Danmark.

Læs mere
Læs mere

Krone Vinduer med vokseværk

Onsdag den 9. januar 2019
Krone Vinduer i Harken har igennem de seneste to-tre år konstant udvidet sine produktionsfaciliteter. Og selv om der ikke er aktuelle planer om yderligere udvidelser, har virksomheden sikret sig mulighed for tilbygning til fabrikken i Harken. Formålet med udvidelserne har været at give mulighed for en mere rationel produktion.

Læs mere
Læs mere

Nyt tilbud til iværksættere

Onsdag den 9. januar 2019
Hjørring ErhvervsCenter har sammen med de øvrige nordjyske erhvervskontorer og Erhvervshus Nordjylland udviklet StartUp Club, som et særligt tilbud til de nordjyske iværksættere. Tilbuddet erstatter det tidligere iværksætterprogram NewBizzDet har været vigtigt for os, at vi kunne lykkes med at have et nyt og fælles iværksættertilbud i hele region Nordjylland, mener Bo Geertsen, direktør Hjørring ErhvervsCenter.

Læs mere
Læs mere

Den lokale indgang til udvikling

Tirsdag den 8. januar 2019
Hjørring ErhvervsCenter er Hjørring Kommunes tilbud om erhvervsservice til iværksættere og virksomheder i Hjørring kommune. Sådan har det været hidtil. Og sådan vil det også være, efter at den nye lov om erhvervsfremme trådte i kraft ved årsskiftet. Erhvervsfremmeloven har betydet, at væksthusene i Danmark har skiftet navn til erhvervshuse. I Nordjylland er Væksthus Nordjylland således blevet til Erhvervshus Nordjylland. Hjørring ErhvervsCenter vil indgå i et tæt samarbejde med det nye Erhvervshus Nordjylland.

Læs mere

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 – Mail: mail@hjec.dk