Karl Henrik Laursen2018-11-22T06:59:13+00:00

Portræt: Karl Henrik Laursen

Torsdag d. 28. april 2016

Bestyrelses-plads er en platform for turisme-udvikling

Direktør Karl Henrik Laursen foran Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium er et af fyrtårnene i den nordjyske turist-branche. Som direktør for Nordsøen ser Karl Henrik Laursen det derfor som en naturlig opgave, at han sidder med i de fora, hvor han kan medvirke til at udvikle turismen i Hjørring kommune og i landsdelen i det hele taget.

Et af de steder er bestyrelsen for Erhverv Hjørring, hvor Karl Henrik Laursen har sæde som repræsentant for turisme-erhvervet.

Den 51-årige Karl Henrik Laursen har dobbelt-stillingen som direktør for både Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark. Det har han haft i fire år. Han er cand. oecon. fra Aalborg Universitet, er tidligere økonomidirektør i Hjørring Kommune og har desuden været administrationschef på Sygehus Vendsyssel.

Trods sine relativt få år i turisme-branchen har Karl Henrik Laursen placeret sig på en række væsentlige positioner. Han er således et af Erhverv Hjørrings medlemmer i bestyrelsen for Hjørring ErhvervsCenter, som arbejder med erhvervsfremme bl.a. i kommunens turismevirksomheder.

Karl Henrik Laursen sidder i det lokale dialogforum Turistforum Vest, i Alletiders Nordjylland, som omfatter de største turistattraktioner i Nordjylland, samt i bestyrelsen for det nationale Top Attraktioner, der omfatter 19 af de førende danske turistattraktioner. Desuden er Karl Henrik Laursen tilknyttet Aalborg Universitets turismeuddannelse.

På det lokale plan er Karl Henrik Laursen primært drevet af ønsket om en samlet og professionel udvikling af turismen. Han vil gerne fremme en udvikling, hvor de mange små lokale virksomheder i erhvervet bruger flere kræfter i fællesskab og dermed får større kommerciel gennemslagskraft.

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk