Portræt: Ole Peter Christensen

Fredag d. 8. april 2016

Spar Nord-direktøren er en central aktør i den lokale erhvervspolitik

Direktør Ole Peter Christensen på hjemmebane i Spar Nord Bank

Han var Erhverv Hjørrings første formand. I dag er han næstformand i foreningens bestyrelse, men samtidig formand i bestyrelsen for Hjørring ErhvervsCenter, som er det vigtigste erhvervspolitiske forum i Hjørring Kommune.

Ole Peter Christensen er dermed en helt central erhvervspolitisk aktør i Hjørring kommune. Og det har han efterhånden været i en årrække.

Grunden blev lagt i den gamle Hjørring Kommune, hvor Ole Peter Christensen var formand for det daværende Hjørring Erhvervsråd. Efter kommunesammenlægningen var han en af arkitekterne bag fusionen af de fire gamle kommuners erhvervsforeninger til den storkommunale erhvervsforening Erhverv Hjørring.

Det var en svær og langvarig øvelse, fordi de fire erhvervsforeninger strukturelt, økonomisk og psykologisk var helt forskellige, siger Ole Peter Christensen, der er tilfreds og ikke så lidt stolt af at have bidraget til, at øvelsen lykkedes.

Sit daglige arbejde har Ole Peter Christensen hos Spar Nord Bank i Østergade i Hjørring, hvor den 59-årige direktør har været ansat siden 1997. Fra 2000 som chef med ansvar for Spar Nord i hele Hjørring kommune.

Ole Peter Christensen kommer oprindelig fra Tranum og er uddannet hos Andelsbanken.

Det er en iboende trang til ”at have en finger med spillet”, som han selv udtrykket det, der har fået Ole Peter Christensen til at gå ind i det erhvervspolitiske arbejde. En trang til at få ting til at ske, at bidrage til udviklingen af lokalsamfundet.

Det er den samme indstilling, der fik Ole Peter Christensen til at bidrage til at få Hjørring Revyen på benene igen for nogle år siden, og som ligger bag ved, at han i dag sidder i bestyrelsen for Vendsyssel Teater.

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk