Portræt: Peter Hvilshøj

Torsdag d. 12. maj 2016

Jernbane-direktøren har været gennem en lang rejse i nordjysk erhvervsliv

Peter Hvilshøj på kontoret med en model af Nordjyske Jernbaners Desiro-tog

At læse Peter Hvilshøjs CV er som at foretage en rejse gennem hele bredden af erhvervslivet i Nordjylland. Og på den baggrund er Peter Hvilshøj perfekt rustet til at varetage posten som repræsentant for arbejdsgiverne i Erhverv Hjørring bestyrelse. En post, som Peter Hvilshøj er udpeget til qua sit sæde i bestyrelsen for DI Region Vendsyssel.

Til daglig er Peter Hvilshøj administrerende direktør i Nordjyske Jernbaner. Som sådan er han dybt engageret i den opgave at ruste virksomheden til at overtage hele den regionale jernbane-betjening fra næste år. En opgave, hvis omfang illustreres af, at Nordjyske Jernbaner fordobler personlet fra 50 til 100 medarbejdere, udvider antallet af tog fra 8 til 21 og tredobler antallet af kørte kilometer og antallet af passagerer.

Personligt har Peter Hvilshøj, der fylder 60 år den 2. juni, foretaget en lang rejse gennem det nordjyske erhvervsliv. Han er uddannet som revisor i Hjørring og har siden 1982 haft ledelse/direktions-poster i ASIK (Baldwin & Cook) i Hjørring/Rødby, Terma Elektronik  i Lystrup, HCA Dress i Brønderslev, DAC Data i Nørresundby, Peder Nielsen Beslagfabrik i Brønderslev, Brynje i Sæby, Sportsmann i Hjørring samt fra 2012 Nordjyske Jernbaner.

Om sin rolle i Erhverv Hjørrings bestyrelse siger Peter Hvilshøj, at han som DI-repræsentant har almen erhvervsudvikling som primært fokus. Helt overordnet ser Peter Hvilshøj en stor udfordring i at modvirke fraflytningen fra Vendsyssel. Blandt andet via forbedring af infrastrukturen – herunder tog-betjeningen. Men i høj grad også ved at fastholde og gerne udvide de lokale tilbud om uddannelse. Et område, som Peter Hvilshøj også arbejder med som medlem af bestyrelsen for EUC Nord.

KONTAKT REDAKTIONEN HER: Telefon: 9623 2600 Mail: kontakt@erhvervhjoerring.dk