Hos Erasmus cykler de på kontoret

Mandag den 6. maj 2019

Ingeniør-virksomhed prioriterer sundhed højt, fordi medarbejderne er den vigtigste ressource

Skrevet af journalist Claus Dindler
for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Direktør Lasse B. Jørgensen, Erasmus & Partnere, cykler på arbejde (se foto over artiklen). I helt bogstavelig forstand. For på hans kontor står en handy motionscykel, der kan erstatte kontorstolen. Og så kan direktøren motionere bag skrivebordet, mens han passer sit arbejde.

Det er ikke kun direktøren, der skal have glæde af motionscyklen. Virksomheden har netop købt to motionscykler, som skal stå til rådighed for alle 15 medarbejdere i den rådgivende ingeniør-virksomhed i Vækstcenter Nord i Hjørring.

Cyklerne er koblet til en app, hvor man kan følge og lagre sine cykelture på kontoret. Dermed er der også basis for at lave motiverende konkurrencer medarbejderne imellem.

Indkøbet af de to motionscykler er ikke en løsrevet gimmick, men indgår i en overordnet holdning i virksomheden til sundhed på arbejdspladsen.

”Medarbejderne er vores vigtigste ressource. Derfor lægger vi afgørende vægt på, at vi her på kontoret har en livsstil, der fremmer sundhed og trivsel. Det opfatter vi som gavnligt for både den enkelte medarbejder og for virksomheden,” siger Lasse B. Jørgensen.

Erasmus og Partnere samarbejder med en privat sundheds-virksomhed, der hvert halve år laver en gennemgribende undersøgelse af hver enkelt medarbejder. Både det fysiske og det psykiske helbred testes, og medarbejderne kan få gode råd om, hvad de kan stille op, hvis der konstateres problemer med helbredet.

Erasmus & Partnere har også gjort en indsats for at forbedre det fysiske arbejdsmiljø.

”I forbindelse med vores flytning her til Vækstcenter Nord sidste år udskiftede vi alle skriveborde til hæve/sænkeborde, og vi er imødekommende over for ønsker om specielle redskaber til at mindske belastningen ved det stillesiddende skærmarbejde,” siger Lasse B. Jørgensen.

Hos Erasmus & Partnere spiser man frokost sammen, og virksomheden sørger for et sundt og varieret udbud af brød og pålæg.

”Men om fredagen skejer vi lidt ud og henter pizzaer eller sandwiches ude i byen,” indrømmer Lasse B. Jørgensen.

Du kan få mere at vide om motion og sundhed på Erhverv Hjørrings BRUNCH-møde Sundhed på Arbejdspladsen den 23. maj kl. 8.00. Læs mere her.

2019-06-28T07:50:55+00:00